Gå til hovedinnhold Gå til footer

SANDBLÅSING

ER BILEN ALLEREDE ANGREPET AV RUST?

Vi har løsninger for biler i de aller fleste tilstander. En rustkontroll er gratis hos alle verksteder i Norsk Antirust. Den er helt uforpliktende og gir deg en faglig vurdering på bilens tilstand i forhold til rustangrep.

Dersom bilen har rustangrep kan ditt verksted i Norsk Antirustforening tilby sandblåsing i forkant av understellsbehandlingen for best resultat. Vi anbefaler aldri understellsbehandling uten å fjerne eller kjemisk behandle rusten i forkant.

Ved sandblåsing bruker verkstedet en spesialsand som blåses mot materialet med trykkluft. Virkningen ligner den du får ved å pusse overflaten. Med sandblåsing fjernes rusten mye mer effektivt, og man får bort rust også i vanskelige vinkler og kroker. 

Sandblåsing medfører høye krav til sikkerhet, lokaler og kompetanse, men er samtidig den beste metoden for å fjerne rust før en understellsbehandling.

Etter sandblåsingen blir bilen først behandlet med en rusthindrede primer. Deretter påføres Mercasol eller Noxudol antirustmiddel.

Filmen viser et verksted fra Norsk Antirust som sandblåser og primer understell.

Blank placeholder image

Ved sandblåsing settes høye krav til utstyr, sikkerhet og kompetanse

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.

Les mer om personvern og cookies