Gratis rustkontroll | Norsk Antirust Gå til hovedinnhold Gå til footer

Gratis rustkontroll

Er rustkontroll nødvendig på moderne biler?

I en tid hvor moderne teknologi og avanserte materialer preger bilindustrien, er det fortsatt like viktig å ha kontroll på om bilen din har rust eller ei.  Mange tar for gitt at moderne biler er immune mot rust, men så lenge biler blir produsert i metall vil rust fortsatt være en trussel.
Kombiner så dette med at flere og flere setter bort tjenestene som dekkskift og verksted, tjenester hvor vi tidligere var nødt til å legge oss på magen og titte under bilen og i hjulbuer.
For når tok du en titt under bilen din sist?

Norsk Antirust vet hvor store kostnader rustskader kan medføre, og vi kjenner godt viktigheten av å komme problemet til livs i en tidlig periode. Av denne grunn tilbyr vi gratis rustkontroll til alle som ønsker en sjekk og et uforpliktende pristilbud for en antirustbehandling av bilen.


Denne artikkelen tar sikte på å belyse betydningen av rustkontroll, de utfordringene som følger med rustskader, og viktigheten av å velge en pålitelig aktør som Norsk Antirust.

 Selv om kontroll på bilens understell er avgjørende for å opprettholde bilens levetid og sikkerhet, er det dessverre et faktum at svært få bileiere tar seg tid til å inspisere undersiden av bilene sine jevnlig. Den moderne tidsalder har brakt med seg en økende bruk av dekkhotell og andre aktører i dekkbransjen, noe som har ført til at sjekk og vedlikehold av understell ofte blir forsømt, og ikke ser dagens lys før problemet er langt fremskredet.
Samtidig har vi unike forhold her i Norge, og Norden. Forhold med kraftige sesongskifter og tidvis krevende føre som holdes i sjakk ved bruk av salting av vei. Det norske vegvesen legger igjen enormt mange kilo med salt på våre veier. Dette skaper unike norske forhold som sliter på bilens underside.   

Moderne biler har ofte komplekse design og materialer som kan være spesielt sårbare for rustskader. De har ofte mye plastdeksler, skjulte deler og komponenter som gjør det vanskelig å oppdage tidlige tegn på rust, selv for erfarne bileiere og mekanikere. Dette gjør det enda mer utfordrende å forebygge og håndtere rustskader før de blir omfattende.

Finn ditt verksted

En av de største utfordringene med rustskader på biler er at de ofte starter på innsiden og sprer seg gradvis uten synlige tegn på overflaten eller ved gjennomrustning. Dette kan skje som et resultat av fuktighet som blir fanget mellom plastdeksel og karosseriet, eller fra skader som oppstår under kjøring, for eksempel steinsprut eller annen slitasje på understellet. Over tid kan selv små områder med rust utvikle seg til større skader som kan true konstruksjonen og sikkerheten til kjøretøyet.

For bileiere er det avgjørende å ta et proaktivt syn på rustkontroll, rustbeskyttelse og vedlikehold. Dette inkluderer regelmessig inspeksjon av bilens karosseri, spesielt underdelen og andre områder som er utsatt for fuktighet og slitasje. Tidlig oppdagelse og behandling av rust er nøkkelen til å forhindre omfattende skader og bevare bilens verdi over tid.

Så det er ofte vanskelig å oppdage rustskader tidlig på moderne biler på grunn av den skjulte naturen til mange komponenter. Mangel på kunnskap om hvor rust vanligvis dannes og hvordan man skal identifisere tidlige tegn på rustskader, gjør problemet enda mer komplekst og utfordrende for bileiere.

Slik utføres en understellsbehandling

Vi er Norsk Antirust

I en hverdag der man har mindre kontroll på hva som skjer med bilen, spiller Norsk Antirustforeing en avgjørende rolle i å sikre at bileiere får den nødvendige inspeksjonen, veiledningen og rustbeskyttelsen bilen trenger. Norsk Antirustforening er en kjede av verksteder som har mange års erfaring med antirustbehandling av vår norske bilpark. Verkstedene er godkjent som medlem av Norsk Antirust etter strenge krav, og sertifisert gjennom teoretiske og praktiske sprøytekurs. 
Verksteder tilknyttet Norsk Antirust representerer ekspertisen innen rustbeskyttelse og gir bileiere trygghet når de velger et verksted tilknyttet foreningen. Disse verkstedene har den nødvendige kompetansen og erfaringen som kreves for grundig rustkontroll og beskyttelse, og de tilbyr tjenester som er i tråd med de høyeste bransjestandardene.

En gratis rustkontroll kan avdekke rustdannelse på din bil, og du får et uforpliktende tilbud om rustbehandling fra et godkjent Norsk Antirustverksted.. Velger du å få bilen behandlet vil du bli fulgt opp for å sikre at bilen din er godt rustet mot rustdannelse, samt at en grundig kontroll blir utført av understellet hver gang bilen er inne til understellsbehandling.

Book en gratis rustkontroll her

Følg vårt behandlingsprogram for å motta en utvidet rustgaranti på din bil.

  • For å motta en garanti må bilen gis en komplett behandling med demontering av deksler o.l. innen 2 år fra bilens første registreringsdato. 
  • For å videreføre en garanti må bilen inn til kontroll og etterbehandling hvert 3. år, før den gjeldende garantien utløper. For personbiler kan garantien da vare i totalt 15 år. 

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.

Les mer om personvern og cookies