Artikkel: Bilimportørenes ekstra rustbeskyttelse

Ekstra rustbeskyttelse

Motor har sjekket hos bilimportører:
FÅR BILENE EN EKSTRA RUSTBESKYTTELSE?

Motor har spurt 27 importører om hvordan de forholder seg til rustbeskyttelse. Noen skiller seg helt klart ut med bevisste valg for å beskytte bilen mot vårt nordiske klima, som ellers gir store rustskader.

Gir utvidet garanti i opptil 15 år

Stadig flere bilimportører har stort fokus på å gi bilen en ekstra beskyttelse mot det tøffe klimaet som bilene utsettes for i Norge. De fleste behandler bilene i samarbeid med Norsk Antirust. Dette gir mulighet til å følge et oppfølgingsprogram som gir utvidet rustgaranti i opptil 15 år.

For eksempel forteller Hyundai at de behandler alle biler med Mercasol. De forteller også om de norske vinterforholdene som er mye tøffere enn hva biler forberedes for i dag. Peugeot/DS beskriver også godt hvor grundig de utfører understellsbehandling med Mercasol.

MG er like tydelig på dette, samtidig som de også tar med en anbefaling om å følge etterbehandlingsprogrammet som gir en utvidet rustgaranti opp til 15 år. Kia mener også at behandling alltid er positivt i det norske klima med fukt, salt og grusveier. Alle Kia får også en ekstra understellsbehandling ved import.

Det samme kan Citroën og Opel fortelle, og legger samtidig vekt på oppfølgingssystemet som bileier kan få gjennom et autorisert Mercasol antirustverksted. Oversikten over autoriserte verksteder finner du her på www.norskantirust.no/kontakt-verksted.

Undersøkelsen viser at en ekstra beskyttelse er mer regelen enn unntaket for norske bilimportører, og de aller fleste behandler bilene gjennom Norsk Antirust.

Les artikkelen her, og se om din bil har en ekstra god rustbeskyttelse https://motor.no/bil/store-forskjeller-i-rustbehandlig-av-nye-biler/192512

0
Verksteder i Norge
0
Årlige behandlinger

Sosiale medier

Pålogging verksteder

Kontakt

Ved konkrete spørsmål om pris eller bestilling av behandling, finn og kontakt ditt lokale verksted HER

NORSK ANTIRUSTFORENING: 

E-post til Norsk Antirustforening